Siguranţă Eurocargo

Siguranţă Eurocargo

Noul Eurocargo protejează șoferul și încărcătura

Pe lângă robustețe și sistemul de siguranță pasivă, Eurocargo este dotat acum cu un airbag la volan – o caracteristică de siguranță de ultimă oră. Siguranța activă este îmbunătățită, de asemenea, datorită noilor dispozitive electronice instalate (ca dotare standard) în cadrul sistemului de asistență la condus.


Sistemul de avertizare la părăsirea benzii (LDWS)

LDWS va avertiza șoferul dacă autovehiculul părăsește neintenționat banda. Datorită unei camere montate pe parbriz, sistemul poate recunoaște marcajele rutiere și va emite o alarmă dacă autovehiculul părăsește banda fără ca șoferul să semnalizeze acest lucru.


Sistemul avansat de frânare de urgență (AEBS)

Pe lângă Controlul electronic al stabilității autovehiculului (EVSC), sistemul avansat de frânare de urgență (AEBS) permite evitarea accidentelor cauzate de neatenția șoferului. Sistemul măsoară distanța față de autovehiculul din față și calculează momentul în care s-ar putea produce o eventuală coliziune; se declanșează un sistem de avertizare dublă înainte de acționarea frânelor. În cazul unui obstacol mobil, sistemul intervine automat, reducând viteza la 32 km/h pentru a evita impactul. În cazul unui obstacol fix, sistemul poate preveni și modera impactul, reducând viteza la 10 km/h. Avertisment: AEBS nu garantează evitarea coliziunilor și nu poate elimina riscurile pe care le implică conducerea neatentă.


Datorită acestor dispozitive noi, noul Eurocargo este în conformitate cu cerințele noii legislații care intră în vigoare în noiembrie 2015 (Regulamentul Comisiei UE 347/2012).

Noile caracteristici de siguranță nu se limitează la atât. pilotul automat (ACC) reglează viteza, menținând o distanță corespunzătoare față de autovehiculul din față. În acest sens, acesta utilizează același radar AEBS (cu o rază de acțiune de 120 de metri) pentru a interveni automat, întâi prin reducerea cuplului, apoi prin acționarea frânei de motor și, în cele din urmă, a frânei de serviciu.

Pentru a spori siguranța și vizibilitatea în timpul condusului, acesta este dotat în mod standard cu lumini de zi cu LED-uri (DRL). Farurile cu xenon sunt disponibile, de asemenea, la cerere. Comenzile de pe volan pentru dispozitivele audio și Bluetooth™ sunt concepute în scopul sporirii siguranței rutiere, permițându-i șoferului să își concentreze atenția asupra drumului.
Ai nevoie de mai multe informații?

Cere o ofertă!

Interesant? Dă mai departe!